Resepi Karipap Pusing Tanpa Shortening / KARIPAP PUSING | Fiza's Cooking | Resep masakan, Masakan ... - Sebagai contoh 2 senduk nasi shortening, manakala mentega hanya sesenduk nasi.

Resepi Karipap Pusing Tanpa Shortening / KARIPAP PUSING | Fiza's Cooking | Resep masakan, Masakan ... - Sebagai contoh 2 senduk nasi shortening, manakala mentega hanya sesenduk nasi.. Elok guna tepung gandum brand baker choice dan marjerin brand pelangi untuk hasil yang bagus. 1 sudu besar tepung jagung. Cara mengoreng karipap pusing ni tak sama macam karipap biasa. Kemudian ramas hingga menjadi seperti serbuk roti. Yang pasti, sebiji memang tak cukup.

Resepi doh marjerin marjerin 400gm tepung gandum 200gm marjerin pelangi. Ok jom tengok cara buat karipap pusing. Doh a (minyak) 1 1/2 cawan tepung gandum ; Jangan uli dengan tangan kerana tepung sedang panas. Resepi karipap pusing yang rangup.

Sinar Kehidupanku**~::..: Karipap Pusing
Sinar Kehidupanku**~::..: Karipap Pusing from 1.bp.blogspot.com
Ramai yang anggap susah nak buat karipap pusing ni, sebenarnya mudah sahaja. Resepi karipap yang mempunyai struktur berpusing ini boleh berintinkan kentang. Uli hingga licin juga ikut spt step 1 dan bhgkan kpd 8 doh. 1/2 cawan marjerin atau lebih; Sebagai contoh 2 senduk nasi shortening, manakala mentega hanya sesenduk nasi. Panaskan minyak hingga betul betul panas, lalu curahkan ke dalam tepung yang telah dibuat lubang di tengahnya. Cara buat karipap pusing atau curry puff pastry. Untung juga tau kalau jual karipap ni kalau pandai gaya boleh buat main bisnes gituuu.

1 1/2 cawan tepung gandum 1/2 cawan majerin + 2 sudu besar shortening.

1 sudu besar tepung jagung. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga menjadi doh. 2 sudu besar shortening ; Satukan semua bahan doh a. Untung juga tau kalau jual karipap ni kalau pandai gaya boleh buat main bisnes gituuu. Rupa doh minyak dan doh marjerin yang telah siap diuli. Bila agak kering,tambah air lagi &kiub.kacau smpi kiub hancur. Panaskan minyak hingga betul betul panas, lalu curahkan ke dalam tepung yang telah dibuat lubang di tengahnya. 1/2 cawan marjerin atau lebih; 2 sudu besar tepung jagung ; 2 sudu besar marjerin ; • beton / biji nangka (rajang halus) • terigu pro rendah • margarin/mentega • gula pasir • garam • air • bahan isi versi lauk :

Kemudian masukkan air dan air kapur. Karipap pusing doh 1 2 cawan tepung gandum 2 sudu minyak masak 1/2 cawan air+ sedikit garam dan kunyit uli sampai jadi doh asingkan jadi bulatan kecil doh 2 1 cawan tepung gandum 1 sudu marjerin 1. Gaul tepung hingga jadi macam ni. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga menjadi doh. Nak tambah daun sup (hiris halus)@ganti ayam dgn.

RESEPI SUMBANGAN JY 2008-2020: 333. KARIPAP PUSING IKAN ...
RESEPI SUMBANGAN JY 2008-2020: 333. KARIPAP PUSING IKAN ... from 4.bp.blogspot.com
Jom cuba buat menggunakan resepi perkongsian daripada opah mas cote ini. Sebatikan semua bahan kecuali air, bila dah sebati baru masukkan air sikit demi sedikit. Kacau rata dengan garpu dulu. Api tak boleh kecil sangat tapi janganlah besar sangat pulak yer. Rebus kentang hingga 3/4 masak. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga menjadi doh. Mentega (yang digunakan lebih sedikit dari kuantiti shortening). • beton / biji nangka (rajang halus)

1 cawan minyak masak 2 sudu makan planta dipanaskan 2 sudu makan air kapur.

2 sudu besar shortening ; Yang pasti, sebiji memang tak cukup. Bahan a • tepung gandum • marjerin (agak2 je) • uli 2 bahan ini sampai jadi doh • sudu besar marjerin + 1 sudu besar minyak masak (cairkan) • tepung gandum • garam • air dr peti sejuk. Kacau rata dengan garpu dulu. Resepi karipap pusing yang rangup. Masuk gula dan garam secukup rasa dan gaulkan sebati, biar agak kering.tutup api dan siap. Gambar cara2 buat karipap pusing ni yatie ambil dari fb isma maisarah.tq berkongsi cara membuatnya. 2 sudu besar veg shortening ; Kemudian tuangkan ke dalam tepung dan uli menggunakan sudu. Resepi karipap pusing sukatan cawan tanpa shortening for more information and source, see on this link : Satukan semua bahan doh a. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga jadi doh. Karipap yang telah siap digoreng dan sedia untuk dimakan.

Kemudian ramas hingga menjadi seperti serbuk roti. Cara mengoreng karipap pusing ni tak sama macam karipap biasa. Kemudian tuangkan ke dalam tepung dan uli menggunakan sudu. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga menjadi doh. Doh minyak 2 12 cawan tepung gandum 14 cawan minyak masak dipanaskan secubit garam air secekupnya.

AMIE'S LITTLE KITCHEN: Karipap Pusing Sedap
AMIE'S LITTLE KITCHEN: Karipap Pusing Sedap from 4.bp.blogspot.com
Nak tambah daun sup (hiris halus)@ganti ayam dgn. ️ masukkan tepung dalam besen. Mentega (yang digunakan lebih sedikit dari kuantiti shortening). 700 gm tepung gandum + air + air garam. Ada juga cara yang mudah untuk buat kulit karipap pusing ni tapi bagi i cara yang ini yang paling disukai sebab hasilnya sangat2 memuaskan, banyak lapisannya & sangat2 rangup.actually memang ramai la jugak orang yang ingin belajar cara buat karipap pusing ni dengan akak, ada yang kata depa buat karipap pusing tak jadi sama macam akak la, lapisan tak banyak la, tak rangup la, tak cantik la. Yang pasti, sebiji memang tak cukup. Satukan semua bahan dan sebatikan hingga jadi doh. Pastikan shortening diletakkan lebih banyak berbanding mentega.

1/2 cawan marjerin atau lebih;

Tapi kene sedaplah dan inti tiptop insyaallah selalu ada permintaan. Doh minyak 2 1/2 cawan tepung gandum 1/4 cawan minyak masak dipanaskan secubit garam air secekupnya. 3 ½ senduk minyak masak (340ml) 500 ml air paip (1 botol kecil mineral) + 1 sb garam. Resepi doh marjerin marjerin 400gm tepung gandum 200gm marjerin pelangi. Jadi sebab sangat menggemarinya, saya belajar dan belajar, praktis dan praktis sehingga dapat menghasilkan karipap yang menepati selera saya termasuklah karipap inti ayam atau daging dengan kentang biasa. 700 gm tepung gandum + air + air garam. Gambar cara2 buat karipap pusing ni yatie ambil dari fb isma maisarah.tq berkongsi cara membuatnya. Bila agak kering,tambah air lagi &kiub.kacau smpi kiub hancur. Satukan semua bahan dan sebatikan. Intinya dibuat daripada keledek atau kentang dan bahan perasa daripada serbuk kari. Dan letakkan shortening dan mentega sikit demi sedikit ke dalam tepung. Kacau rata dengan garpu dulu. Resepi karipap yang mempunyai struktur berpusing ini boleh berintinkan kentang.

Related : Resepi Karipap Pusing Tanpa Shortening / KARIPAP PUSING | Fiza's Cooking | Resep masakan, Masakan ... - Sebagai contoh 2 senduk nasi shortening, manakala mentega hanya sesenduk nasi..